Klart!

Nu har jag gjort det!!! =)
Det gjorde inte alls ont, det bara tryckte till som.. men nu efteråt svider det lite, men om man dricker ngt kallt så slutar det. Haha, på vägen hem från stan satt mamma bara och skrattade åt mig när jag pratade. Hon fick "fint" till "Sväng höger" .. . *suck*

Värre är väl när man ska äta, det tog mig 20 minuter att komma på tekniken för att dricka yoghurt, haha. Får se hur länge till jag måste prata o äta lite särt, men skitsamma - lätt värt iallafall!

Nu är det väl skolavslutningen man får tagga ett tag, haha.


LÖRDAG!

image9

Relativt fint väder idag också, lite molnigt bara - men det kanske försvinner under dagen? Hoppas det. Förresten så har min solbränna lagt sig och blivit BRUN istället för röd, jippie! Tack och lov för att det finns solkräm. Två timmar kvar tills vi ska till stan, vad ska jag göra? Jag har redan hunnit duscha (det brukar gå på 1 timma, men idag tog det bara 40 minuter!), äta, borsta tänder, blåst håret, klätt mig.. Blir väl till att platta håret snart (det blev alldeles för "kurvigt" vid topparna), sen typ.. vara med mamma eller ligga ute och läsa en bok.  Jag känner att jag måste erkänna en sak, bara så att alla vet det... Jag är jättefixerad när det gäller hår. Varje morgon måste jag tvätta det, blåsa det och sen ev. göra om det (ifall det inte blir som jag hade tänkt). Det är superjobbigt! Det nöter som fan på håret, fast jag har nåt bra shampoo, så det blir inte lika nött som det egentligen borde bli - magi? Fast trots att jag gör det i ordning på morgonen ser det ut som en tillplattad buske på kvällen. *suck*

Idag gäller det, nu är jag hur nervös och taggad som helst! Tänk när jag sitter där, jag lär ju tuppa av, haha. 6 timmar kvar nu, ganska precis faktiskt (15.45). Hoppas det blir bra!

Nej, nu ska jag se vad jag kan hitta på. Vill inte sitta här och nöta ut "Enrique Iglesias - push" hela dagen (jag är proffs på att förstöra låtar genom att aldrig byta när jag lyssnar på musik). Ha det gott.

Fredag

Ojojoj, nu taggar jag morgondagen! Tiden har gått rätt fort faktiskt, haha.

Idag har det varit superfint väder hela dagen - bra eller dåligt, det vet jag inte. Fick solexem, suck. Ser ut som en räka i ansiktet snart (om jag inte håller mig inne hela dagarna), jag hatar att bli bränd så lätt! Lycko er som blir bruna.

Nej nu ska jag ut (haha) och se om det är någon rolig på byn. Skriver väl imorgon om hur det gick! =)

Onsdag

Jaha, denna dag har ju varit chill. For till stan med Natta just innan lunch och kom hem nu. Hann knappt ha någon lektion, haha. Hittade en klänning, superskön. Den är blå och.. tunn! Och vit, men mest blå.
Ikväll far Malin och Agnes till Täfteå för att sova över där och sedan fara till Bulgarien, hoppas dom får det trevligt. Jag kommer sakna dom bägge två! Spanskan far också imorgon, dom lär jag väl också sakna. Tur jag har Sandra Frank på elevensval-veckan! Vi ska typ vara ledare för foto, undrar hur det kommer att gå, jag kan inget om foto. + att jag säkert inte kommer kunna prata så himla bra (pga piecingen). Nu är det bara 3 dagar kvar! Fast jag längtar inte lika mycket nu, det känns... som att jag snart ska göra det men inte har fattat det ännu. Typ.
Aja, nu ska jag lägga in några låtar till Natta på hennes mp3 så hon får någon musik när hon är i spanien!

Ha det gott.

Tisdag 27/5

Just nu sitter jag på skolan i datasalen med Malin. Egentligen ska vi vara uppe i våran enhet och ställla i ordning grejer inför föräldraredovisningen ikväll, fast jag tror vi nästan har gjort klart det. Alla verkar då gå hem, men det var slappt att sitta här. Malin gör skolarbete och jag fördriver tiden. Nu är det bara 4 dagar kvar, jag längtar ännu mer nu. Tänk imorgon, då är det bara 3, sen 2, sen 1 sen är det dax! Klockan 16.15 har jag tid, hoppas vi hittar dit. Skulle vara lite jobbigt om vi inte gjorde det, haha.

Å, denna dag har varit jättedryg, har haft ont i huvudet större delen av dagen och pga. det har jag varit tjurig. Hoppas jag inte har smittat av min dåliga energi på någon annan. Aja, nu ska jag väl börja dra mig hemmåt snart. Eller till 7ans soffa, har inte bestämt mig än, det blir bra vilket som.

Daniel

image10

Late at night when all the world is sleeping
I stay up and think of you, and I wish on a star
That somewhere you are thinking of me too


'Cause I'm dreaming of you tonight
'Til tomorrow I'll be holding you tight
And there's nowhere in the world I'd rather be
Than here in my room dreaming about you and me

♥ Vila i frid, älskade vän. 
Vi saknar dig!


Måndag

image7
Yei, nu är det bara 5 dagar kvar till lördag, längtar! Eller.. jag vet inte om jag längtar så jätte mycket nu längre, nu börjar jag oroa mig för hur ont det kommer göra. För det borde ju göra rätt ont, biter man sig i tungan kommer det ju tårar i ögonen. Fast jag har hört att det inte ska göra så ont om man träffar "rätt", men tänk om dom träffar fel? Hm.. Aja, jag SKA iallafall göra det, om jag nu kan det. Förhoppningsvis går det bara fin fint. =)

Nu är det inte mycket kvar i skolan, fysikprov (jag valde att göra omprov för att höja mig) och ett frivilligt matteprov. Hoppas jag slipper göra det, fast det tror jag inte... Eller jo, kanske. Men då höjer jag mig nog inte. Sen är det inget annat kvar! Föräldraredovisning imorgonkväll, men det räknas väl inte som ett skolarbete/prov? Nej då, det är chill!
Förövrigt måste jag bara tillägga att jag har världens härligaste klass & att jag kommer sakna dom till hösten. Och Renfors kommer jag nog att sakna litegranna, iallafall vissa saker. Egentligen tycker jag nog att det är en rätt bra skola, god mat (oftast), trevliga lärare och eh.. Ja, typ trevliga elever.

Bara så att alla vet, jag håller på att försöka slå mitt rekord i "stegen". Det är 119 just nu, men det var några år sedan jag klarade det, men vafan - kunde jag då, kan jag nu. Klarade 79 ikväll, sen ides jag inte göra mer när Sandra och Agnes bara psykade mig genom att hela tiden fråga vad klockan var. Än fast jag visste att dom bara ville jävlas tappade jag koncentrationen på bollen - rackarungar! Men jag antar att det är det man ska ha småsyskon till (Agnes) och Sandra, hon är som ett syskon hon med.
Fast jag fuskar lite, kör på både knäna och fötterna, det blir ju lättare än om man bara kör på fötterna. Men sen när jag har slagit rekordet blir det till att göra det hela lite svårare - dvs bara använda fötterna.
Önska mig lycka till, haha!

Skolavslutning om 15 dagar, hejdå.

Kulturnatta

Ojojoj, denna kulturnatta var så mycket roligare än förra! Riktigt trevligt folk. Lätt värd kväll, tycker då jag. Fast jag förstår om ni andra tycker jag var dryg... Förlåt för den. Men som sagt, riktigt skoj. Orkar inte berätta allting, så jag gör inte det heller. Haha.

6 dagar kvar nu, längtar!

lördag

image6

Idag är det riktigt fint väder, efterlängtat! En passande dag för det också, både vårmarknad här i Vindeln & kulturnatta i Umeå. Far dit med 15.50 bussen, hoppas det är roligare än förra året.

Har just varit ute på byn med älsklingen, ingen av oss köpte något. Eller jo, Anton köpte brända mandlar, men inget mer. Nu är han på kalas eller något sådant hos sin låtsas farmor (tror jag!). Senare kommer han ner till mig och vi kilar iväg till stan, längtar! I år verkar det vara fler som ska dit än förra året, roligt roligt.  Förövrigt är det bara en vecka kvar nu, peppad! Hoppas jag kan ha det, känner mig tveksam.. men va fan, det blir bra!

Nej, nu har jag nog inget mer att berätta. Lär ju vara desto mer imorgon, förhoppningsvis!

hmm

Nu börjar det kännas dåligt, tänk om jag inte ens kan ha piercing pga strängen under tungan? Vissa påstår att den kan vara ivägen om den är förlång, och min är rätt lång.. *suck*
Jag hoppas verkligen att det går, längtar!! 8 dagar kvar.

hur svensk är du?

image5


[ ] Ditt efternamn slutar på ...son, lund, gren, holm
[x] Du vet någon som har samma förnamn som du
[x] Du vet någon utanför din släkt som har samma efternamn som dig
[x] I din familj är ni 2 barn
[ ] Du bor i villa
[x] Du bor i en tätort
[x] Dina föräldrar är mellan 35 och 50 år gamla
[ ] Dina föräldrar har gift sig (och sedan skilt sig)
[x] Din pappa är yngre än din mamma
[x] Din familj har en Volvo
[ ] Din pappa heter Lars
[ ] Din mamma heter Anna
[ ] Du har blåa ögon
[x] Du har tillgång till Internet hemma
[x] Du har egen mobil
[ ] Du har ett eget rum
[x] Du har varit i Danmark
[ ] Du har varit i Norge
[ ] Du har varit på Gotland
[x] Du vet vilken av vänern o vättern som är störst
[x] Du vet vad värnern o vättern är för något
[ ]Din familj har en husvagn
[x] Du känner någon som har husvagn
[x] Ingen av dina föräldrar röker eller snusar
[ ] Du har ingen släkt som kommer från andra länder
[ ] Du idrottar minst 2 gånger i veckan
[x] Du har husdjur
[x] Du får månadspeng
[ ] De flesta i din familj är blåögda
[ ] Du äter McDonald´s
[ ] Du följer en serie på TV
[x] Du är kär
[ ] Du är född i mars, april, augusti, juni eller december
[ ] Du är blond

Multiplicera med 3
17x3 = 51% svensk

jaha? haha.

Hm..

Det är viktigt att man minskar intaget av varma drycker, kryddstark mat, tobak, alkohol och allt annat som kan irritera din mun under läktiden. Allt detta bör undvikas under de första 10 dagarna! Man ska också undvika att pilla med smutsiga händer. Ta som regel att alltid tvätta händerna innan kontakt med smycke / piercing! Ingen oral kontakt under de första fyra veckorna. Efter att du gjort din piercing: Lägg IS i munnen, utan att suga på den, för att minska svullnaden. Drick isvatten.

-inte en kyss på 4 veckor?! *suck*


Daglig rengöring: Skölj alltid med vatten i 30-60 sekunder efter, och under intag av måltid, dryck, rökning etc. Använd Klorhexedin Dental 2 ggr dagligen. Följ instruktionerna på flaskan. Detta är mycket VIKTIGT att du gör! Du kan skölja med vatten efter att ha använt Klorhexedin.


Piercing i tungan läker bäst med en barbell som är cirka 5 mm längre än tjockleken på tungan. När piercingen är läkt, efter ca 4-6 veckor, kan man byta till en barbell i samma längd som piercingen. Var försiktig så att den långa barbellen inte kommer mellan tänderna då du t.ex. tuggar. Tvätta dina händer noga och kontrollera att kulorna är riktigt åtdragna och inte skruvat upp sig. Detta behöver g-ras regelbundet! Ta aldrig ut smycket ur din piercing förrän den är helt läkt! Smycket bör sitta i minst 6 månader, helst ett år säger en del.


För att hjälpa kroppen att bekämpa infektioner och att snabbare läka sig själv, ät näringsrikt. Det är också bra med någon form av multivitamintablett som innehåller zink och C-vitamin. Detta gäller utöver all annan frukt och mat du äter i vanliga fall. Följer man detta får man inga problem.


Gör ett återbesök hos piercingstudion efter cirka 2 veckor, så att de kan se att den läker som den ska. Vid minsta tecken på infektion, sök vård. Infektioner i tungpiercings blir allvarliga väldigt snabbt, så tveka INTE!

Tvätta 2-3 ggr per dag med milt rengöringsmedel. Undvik bad i alla former innan det har läkt.

- inget bad i ulricehamn?! *suck*


Jippie!

image4

Oj, vad taggad jag är på nästa lördag!
Igårkväll kom jag fram till att jag skulle ge det ett sista försök, jag gick till min kära mor och sade något i stil med "snälla mamma, tänk igenom det här innan du säger nej..." mamma gav mig en mördarblick, jag fortsatte med "jag är ju över 15 år nu, så det mesta i mitt ansikte har ju växt klart..." Mamma såg häpen ut och utbrast "du vill pierca dig! Var?" Jag sa att jag ville pierca mig i tungan, och hon gick med på det!  Måste dock följa med till Ulricehamn 2 veckor i sommar, men vafan - det blir kul!

ÖVERLYCKLIG & ÖVERTAGGAD!

Tisdag 20/5

*Phuu* klarat ännu en jobbig tisdag i skolan! Jag tycker verkligen inte om vårat tisdagsshema, det är riktigt dåligt! 2 lektioner före lunch (lunchen börjar 10.15, slutar 11.20) och 4 efter - HKK + alla språk (svenska, engelska, tyska).
Jag har räknat ut att det bara är 4 tyskalektioner kvar, skönt! Tyska är det tråkigaste ämnet tror jag. Känner mig ruskigt pepp på sommarlov nu, trots att det blir lite knas i början av juli. Mamma vill att jag ska följa med till Ulricehamn i 2 veckor, men jag vet inte vad jag vill. Följer jag inte med får jag bo med farmor och farfar för att pappa ska bort... Och jag får inte ha nyckeln hem till mamma. Hon säger att det beror på att hon inte vill att vem som helst ska kunna komma in hit (mina vänner) men jag tror att hon gör så för att hon vill ha med mig. Hon blev nog besviken när jag sa att jag inte var säker på om jag ville med eller inte, det förstår jag.

Jag känner mig riktigt glad idag, fick veta att jag fått MVG som slutbetyg i HKK, underbart! Fast egentligen tror jag inte att det var så svårt att få det, läraren vi har är rätt slapp - men schysst! Hoppas på det bästa i matten också, jag har faktiskt gjort bra ifrån mig tycker jag men om det räcker för ett MVG vet jag inte. Troligtvis inte, men hoppas kan man ju alltid. Idrotten känner jag mig också rätt spänd på, klarar jag G? Vi får väl se, jag har inte varit speciellt aktiv där, illa...

Idag fyller pappas tjej år, hur mycket vet jag inte men det behöver jag ju inte berätta. Ska väl dit senare och säga grattis, känner mig inte så pepp på det för tillfället. Hoppas Anton ringer mig ikväll, har lust att träffa honom ett tag. =)
Nej, nu ska jag nog ta och pilatusbolla ett tag! haha.


Onödig information

572397-3



Suck, jag hade tänkt ta tillvara på denna dag genom att göra bort lite pluggnig - men ack. När jag väl hamnat i tå-backen efter att ha skjutsat hem älsklingen till honom tog jag mig en sväng förbi farmor och farfar. Min tanke var först att bara vara här ett litet tag och sedan fara hem och plugga, men nej. Jag satte mig vid bordet och farmor började ta fram kött och potatissallad till mig - jag blev fast. Nog blev det en gómiddag kan jag lova, det tycker nog farmor och farfar också. Nisse kom förbi och fick för sig att han skulle bjuda dom på Ayas gópizza.

Vädret idag har verkligen varit superskumt! Visserligen har det väl varit det hela veckan, men jag tror nästan denna dag tog priset. Sol/mulet/regn/hagel/snö. Aprilväder, inte maj! Har dock hört att det ska bli finare till helgen, det hoppas jag verkligen på. Skoj att vara på kulturnatta om vädret är i botten? Nej. Får se hur länge jag är där, vill verkligen sova i stan (vilket jag inte får - mamma har växlat ihop mig med en 12-åring känns det som).  Aja, får se hur jag löser det där, tänker iallafall inte åka hem med 22.00 bussen!

Det känns helt otroligt, det är bara 2 år kvar - sen är jag myndig. Tiden går så fort, känns som att min 13-årsdag var igår! Vilket den inte var, det tackar jag gudarna för - den var verkligen... speciell. Jag har sett bilder från den födelsedagen, jag hade på mig en prinsesskrona och munktröja, var alldeles svart runt ögonen och hade typ.. rosa (?) nagellack. - Det är verkligen inte min stil. Visst kan jag tycka att det är läckert på vissa, men inte på mig. Jag ska nog vara en tråkig "svensson" - typ (vad gäller klädstilen iallafall).

Jag längtar till nyår, då får jag mina efterlängtade 2000 kr! (Har godislöfte) Jag förstår egentligen inte att dom tänker ge mig så mycket pengar bara för att inte äta godis, det är liksom inget jag har varit speciellt beroende av tidigare eller så. Däremot är jag ett kakmonster! Kakor är bland det godaste som finns. Ska dock börja med en tävling med en kompis från och med idag, den som inte äter några godsaker fram till hösten blir bjuden på en god macka från mekka. Klart jag ska vinna, dom mackorna är ljuvligt goda - och dyra! Hejdå glass, kakor, chips och ostkrokar! Tack och lov att det finns tuggummi & popcorn... =)

Nej, nu skall jag ta och kila hem till min far ett tag tror jag. Var ett tag sedan jag var dit. Rackarns att jag inte tänkte på att ta med min mobilkabel - är sugen på ny musik. Datorn hos mamma är värdelös, man kan knappt vara inne på internet. Hoppas det fixas snart, vill ju kunna lägga upp lite ointressanta saker här, hehe!

Bara så att alla vet,längtar jag till imorgon, då får jag träffa älsklingen min! Han är bäst. ♥


Avkopplande helg

Jag har verkligen varit i behov av denna helg. Det är så mycket i skolan, prov hit och prov dit - man blir alldeles snurrig i hela huvudet. Skönt att det snart är över, bara några veckor kvar sedan blir det sommarlov (ett efterlängtat sådant). Jag hoppas jag tar mig in på livsmedel, skulle inte kännas helt fel. Tror nog att jag gör det, kom då in på dom preliminära betygen och nu har jag nog höjt mig i en del ämnen. Det känns bra!



Helgen har varit superskön, i fredags var jag med bästa vännen och älsklingen hela kvällen. Jag och Isabell började kvällen med att lägga ett pussel på 1000 bitar, nog var det roligt men jag blev less när jag till min förfäran upptäckte att en bit saknades - jag gav upp. Isabell däremot fortsatte att pjoska på. (vilket har gett resultat, idag var pusslet halvklart) Senare på kvällen kom Anton och var med oss, vi såg lite TV och sedan drog vi till UG. Egentligen finner jag inte speciellt mycket nöje i att var där, men det finns inte så mycket annat att göra i vindeln en fredagkväll. Vi stannade ett par timmar, spelade lite TV-spel och så - gissa vem som vann över Anton? =) STOLT.
Senare på kvällen for vi hem till mig och såg en film, secret window. Rätt bra men sjuk film.

På lördagen fick jag lite plugg gjort, tyska blogg och vykort (vi ska låtsas att vi är i tyskland och besöker en valfri stad). Det känns riktigt bra att ha det gjort, nu är det bara hk, fysik, so/no kvar tror jag... -.-
Lördagkväll var jag med Anton och Mattias, vi var ute och röjde runt. Sen for vi hem till mig och såg lite TV och spelade spel, våghals. Runt tolv for vi upp till Anton och fortsatte se på filmen vi såg, minns ej namnet men det var något om ubåtar iallafall. Och krig. Jag kollade inte så mycket på filmen egentligen, låg och halvsov i Anton knä, mysigt kan jag lova! Han är så gullig, gullig på alla sätt och vis. Underbar! ♥


Idag har jag mest bara tagit det lugnt, städat och varit med Isabell. Vi har fortsatt lägga det dära pusslet - jag lyckades fixa ihop 2 bitar, 10 p till mig! Just nu funderar jag på att dejta kudden ett tag, fast jag är inte så trött faktiskt. Lär ju vara det imorgon istället om jag inte lägger mig snart. Har tyskaredovisning direkt på morgonen, sämre kan det inte bli. Jag ogillar verkligen tyska, det är såå tråkigt! Och läraren vi har är ganska sträng, vikarien vi hade förra året var mycket gladare! Dock lärde vi oss inte så mycket det året pga. för mycket "skitsnack" som hon kallade det. Nästa år tänker jag nog välja att läsa spanska, det låter mycket finare än tyska tycker jag. Det var någon som sa att tyska låter maskulint, det gör det faktiskt.

Saker att längta efter:
  • Kulturnatta 24/5 [x]
  • Piercing 31/5 [x]
  • Skolavslutning 10/6 [ ]


Nej, nu ska jag pallra mig iväg till soffan och se om det är något bra på TV - om inte så somnar jag väl, lika bra det. Godnatt!


RSS 2.0